Zamieszczone przez mati8201
Zobacz wpis
[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez mati8201 Zobacz wpismożesz napisać co rozumiesz przez p/m
Zostaw komentarz:
-
-
możesz napisać co rozumiesz przez p/m
w 17.0 mam odznaczone i dalej siwiecą kornery po wlaczeniu kierunków
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez mati8201 Zobacz wpisZakodowałem to co chciałem zostało mi dopracować 2 rzeczy:
- CH który bit zaznaczyć aby działały przez przeciwmgielne
- który bit odpowiada za kornery poprzez kierunkowskazy chcę to wyłaczyć (pasuje mi aby działały tylko przy skręcie kierownicą)
doświetlanie bodajże bajt17 bit0Ostatnio edytowany przez Maly745; 34973.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez mati8201 Zobacz wpis- CH który bit zaznaczyć aby działały przez przeciwmgielne
- który bit odpowiada za kornery poprzez kierunkowskazy chcę to wyłaczyć (pasuje mi aby działały tylko przy skręcie kierownicą)
A najlepiej to wrzuć autoscan i Ci tu jeden kolega napisze jak to zakodować. Wojtenio
Zostaw komentarz:
-
-
Zakodowałem to co chciałem zostało mi dopracować 2 rzeczy:
- CH który bit zaznaczyć aby działały przez przeciwmgielne
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez mati8201 Zobacz wpiskoduje na włączonym silniku czy jest to bezpieczne ?
Zostaw komentarz:
-
-
Pytanko w związku ze słabym akumulatorem koduje na włączonym silniku czy jest to bezpieczne ? W instrukcji pisze że można odpalić silnik a jak jest w praktyce?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez mati8201 Zobacz wpisGdzies czytałem że da sie włączyć przeciwmgielne przy cofaniu
Zamieszczone przez MQ1977 Zobacz wpisLC,26,6,Enabling Cornering Light with Reverse Gear active
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MQ1977 Zobacz wpisLC,26,6,Enabling Cornering Light with Reverse Gear active
Zostaw komentarz:
-
-
koleś - Dzięki.
Gdzies czytałem że da sie włączyć przeciwmgielne przy cofaniu - może napisąc jak
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez mati8201 Zobacz wpisJak w VCDS w jezyku Polskim nazywa się staging
Zostaw komentarz:
-
-
nie da się tak na pałę kopiuj/wklej wykonać, wkodowująć używany sterownik do auta
każde auto ma swoją konfigurację, którą trzeba indywidualnie zakodować
rodzaj silnika, ilość świateł, spryskiwacze, wycieraczki, grzanie climatic/climatronik, hak, alarm, komfort, rocznik, itd. itd. itd.
tak naprawdę trzeba trafić kodowanie od kogoś co się da zakodować i próbować zmieniać je bit za bitem
zakoduj sterownik: 01 w pierwszym bajcie, w pozostałych zera, i zobacz czy przyjmie
ewentualnie podłącz stary bordnetz, spisz ustawienia i w nowym ustawiaj szukając tych opcji w różnych bajtach
Zostaw komentarz:
-
-
To nie ma znaczenia. Zmień sobie na inną dowoną wartość albo na WSC z innego modułu.
Zostaw komentarz:
-
-
Wypowiedzcie się proszę na temat WSC i jego ustawienia w vcds, kiedy, jak i na jaką wartość to ustawic.
Doszły mnie słuchy,że tu może być problem i zmiana aktualnego ustawienia tej wartość może pomóc przejść błąd 31.
Zostaw komentarz:
-
-
spróbuj tego kodowania
F58E0F301004140007110D3C0000000000197F073C10192C00 0000000000
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpisBo ten co masz nowy jest 30-bitowy i przeklejenie kodowania nic nie da.
Jak znajde kodowanie ze swojej poprzedniej O2 to wstawie. Tam też był zmieniany z "biedy" na AJ i wszystko działało.Ostatnio edytowany przez low-raider; 17757.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpis
Zostaw komentarz:
-
-
Spoko BlackSheep dasz radę. Jeśli byś przebywał w okolicach miasta Brzeg tam jest kolega Angel. On zna się na rzeczy.
Zostaw komentarz:
-
-
georgg gradek dziękuję za rady, będę kombinował jak tylko będę miał dostęp do kabla,bo obecnego właśnie dziś uwalilem
Czyli ogólny wniosek jest taki żeby jeszcze nie wywalać sterownika 3C0...AJ i dac mi szansę, proszę potwierdźcie lub zaprzeczcie temu wnioskowi, bo nie wiem czy mam się brać za szukanie innego.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: